A Comtech Kft. a Fiber Deep rendszer CWDM jelek demultiplexálás nélküli detektálásán alapuló, rendkívül költséghatékony, rugalmas és jövőálló technológiáját dolgozta ki. Kiindulási pontja, hogy már ismert módon a hagyományos HFC hálózatok egyes kulcsfontosságú elemeinek változatlan formában való megtartása mellett kerül az optikai szakasz végződése közvetlenül a passzív szétosztó-hálózat elé. Ezáltal egyrészt megnő az átviteli kapacitás, másrészt csökken a felhasznált energia mennyisége.

A Comtech Kft. megoldásának lényege, hogy az elérhető visszirányú kapacitás-emelkedés lényegesen meghaladja a jelenlegi valós előfizetői igényeket, ezért a CWDM multiplexerrel összegzett, különböző node-okról érkező csatornákat nem szükséges elkülönítetten kezelni, elegendő azokat egyetlen optikai vevővel és egyetlen CMTS porttal kiszolgálni. A kapacitások iránti igény megnövekedésével a későbbiekben az optikai multiplex bármikor felosztható kevesebb hullámhosszt tartalmazó csomagokra vagy akár önálló optikai jelekre, hogy azok (később beszerezhető) külön vevőkkel detektálva újonnan üzembe állítható CMTS portokra érkezhessenek.

A Comtech Kft. megújult fejállomási optikai vevői támogatják az összegzett visszirányú csatornák kezelését, kiküszöbölve az OMI hagyományos vevőknél ilyenkor tapasztalható csökkenését. A teljes megoldáshoz ezen felül négyféle optikai node (akár szünetmentes táplálással), illetve a Fiber Deep rendszer sajátosságaiból adódóan szükséges kábelszimulátor készlet is elérhető kínálatunkban.

 

A megoldásról bővebben itt olvashat.

Vissza a hírekhez...