Ismert tény, hogy a legelterjedtebb és legkedveltebb HFC hálózati elemek gyártóinak egyike volt az elmúlt időszakban a Scientific Atlanta, illetve a Cisco. A cég termékei Európa számos országának kábeltelevíziós rendszerében megtalálhatóak, átlagos életkoruk gyakran mindössze néhány év. Mivel a nagy adatsebességet igénylő szolgáltatások iránti igény egyre gyorsabban nő, a meglévőnél nagyobb sávszélességű eszközök szükségessége előbb jelentkezik, mint hogy ezeknek az aktív elemeknek a beruházási költsége megtérülne.
Az analóg csatornák lekapcsolása előre irányban mérsékli ezt a problémát, azonban a magasabb törésponti frekvenciájú váltószűrők alkalmazása mindenképp szükségessé válik a visszirányú sávszélesség növelése érdekében. Bár a Cisco visszirányú erősítőfokozatok és lézerek 204 MHz-es sávszélességet tesznek lehetővé, a gyártó nem kínál megfelelő váltószűrőt ennek kihasználására. A vevői igények alapján így a COMTECH DOCSIS 3.1 kompatíbilis (204/258 MHz-es) váltószűrőket fejlesztett ki a Cisco 90100, 90300, 9007x, 9020x és 93xxx termékcsaládokhoz. A 204 MHz-es megerősítő szűrő ugyancsak elérhető a COMTECH kínálatában opcionális felüláteresztővel (pl. 15 MHz-es törésponttal) és/vagy tiltezett karakterisztikával.
A fenti frekvenciatartományok bevezetése mellett az eredetileg alkalmazott HMS és SMC transzponderek nem használhatóak, mert előre irányú vételi sávjuk 162 MHz-en véget ér. Ennek megfelelően a COMTECH elkészítette az NMT-CSC modult 300 MHz-ig kiterjesztett frekvenciatartománnyal. Az eszköz kompatíbilis az eredeti 91200 kézi terminállal, szoftverrel és polling megoldással. Gatewayként a COMTECH HMTS-X2 használható az új fejlesztésű, kiterjesztett frekvenciasávú HMTS-X2-TX-D3.1 adóval.


További információ az alábbi linkeken érhető el:

 

Cisco passzívok

NMT-CSC monitoring transzponder Cisco eszközökhöz

HMTS-X2 HMS/SMC monitoring gateway

Vissza a hírekhez...