A jelenlegi hálózatmegújítási munkák során az esetek nagy részében már 1,2 GHz sávszélességű, DOCSIS 3.1 kompatibilis rendszerek építése célszerű – abban az esetben is, ha ez a frekvenciatartomány egyelőre csak részben használható ki. Ennek háttere, hogy az elöregedett átviteli hálózatot kiszolgáló, meglévő DOCSIS 3.0 CMTS még képes az előfizetőket megfelelő színvonalú szolgáltatással ellátni, viszont az átépítésnél már érdemes a jövő várható igényeit is figyelembe venni. Annak érdekében, hogy a szintezést csak egyszer kelljen végrehajtani, kritikus fontosságú, hogy a felső (de egyelőre nem használt) csatornákon is megbízható méréseket lehessen végezni.

Ügyfelünk, a UPC Csehország fogalmazta meg az ötletet, ami szerint stabil szintű és frekvenciájú, modulálatlan mérőjeleket kell az alsó és a felső sávhatáron elhelyezni. Mint az ilyen esetekben mindig, részletes egyeztetések indultak, amelyek során a UPC munkatársai vázolták technikai elvárásaikat. Erre alapozva, a Comtech támogatásával született meg egy fejállomási kivitelű eszköz terve. A közös munka során olyan jellemzőket rögzítettünk, mint a szokványos modulátorokkal azonos méretű ház, az SNMP-alapú vezérlés és monitoring vagy a 4 független CW jelforrás alkalmazása, amelyek 3 különböző sávban hangolhatók.

A Comtech ezt az információt felhasználva fejlesztette ki és építette meg az első eszközt, amelyet a UPC-nek kipróbálásra elküldött. A teszt befejeződése után egy nagyon rövid választ kaptunk: „Műszaki szempontból teljesen megfelel céljainknak.”

A termék év eleje óta elérhető kínálatunkban. Részletesebb ismertetése az alábbi linken található:

HRF-PG Pilotgenerátork

 

Vissza a hírekhez...