Befejeződött a COMTECH fejállomási optikai platformjának korszerűsítése

Miként azt ügyfeleink legújabb rendeléseik kiszolgálásakor, illetve weblapunk megtekintésekor már tapasztalhatták, fejállomási optikai eszközeink megújult külsővel érhetőek el. Az új dizájn nem csupán azt szolgálja, hogy termékeink a mai trendeknek megfelelő megjelenést kapjanak, hanem a műszaki tartalom DOCSIS 3.1 rendszerek által támasztott igényekhez való illesztését is jelképezi.

Az elmúlt egyéves időszak platformot érintő fejlesztései közül a legjelentősebb a modulkészlet új elemmel, a FOT-D külső modulációjú, 1550 nm-es DWDM optikai adóval való kiegészítése számít. A termékkínálatunk új zászlóshajójának tekinthető eszközt olyan szempontok szerint alakítottuk ki, hogy az a HFC, az RFoG és a GPON RF overlay hálózatok mindegyikének műszaki igényeit kompromisszumok nélkül tudja kielégíteni. Az alkalmazott DWDM technológia, a szálhosszfüggő diszperziókompenzálás, valamint az SBS küszöbérték és a hullámhossz finomhangolásának lehetősége a legmagasabb szintű rugalmasságot biztosítja akár 100 km szakaszhosszig – 42 dB-t meghaladó MER értéket garantálva még ilyen kiterjedésű hálózatok esetén is.

A korábban is elérhető adótípusok (FOT-A/B/C) esetében jelentősen csökkentettük a teljesítményfelvételt, míg a vevők esetében fő feladatként a zajszint mérséklését tűztük ki célul és valósítottuk meg. Az előre irányú verzió (SFOR) ezen kívül növelt kivezérelhetőséget és 16 dB-ig állítható tilt áramkört kapott, hogy (ügyfeleink kívánságának megfelelően) hubokhoz és RF szegmensek közvetlen meghajtásához egyaránt felhasználható legyen.

A korszerűsítési folyamat során szem előtt tartottuk a korábbi modellek előnyös tulajdonságainak megőrzését, így az új változatok szintén képesek redundáns üzemmódra és rendelkeznek modulonkénti előlapi beállítófelülettel. Az utóbbi esetében a 7-szegmenses kijelzőt grafikus OLED megjelenítő váltotta le a könnyebb kezelhetőség érdekében. Ezzel együtt a régi és az új platform elemei között a teljes keresztkompatibilitás mechanikai, tápellátási és kommunikációs szempontból is biztosított.

A közeli jövőben tervezzük a termékcsalád további elemekkel való bővítését, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket.