Értékmegőrzés

A kábeltelevíziós technológia fejlődése olyan gyors, hogy sok esetben (általában a sávszélesség-igény növekedése miatt) jóval a hálózati elemek élettartamának vége előtt kell változtatásokat végrehajtani a rendszeren. Mindemellett ezt az élettartamot mindössze néhány kritikus alkatrész korlátozza. A beruházási költségek csökkentése és a megtérülési mutatók javítása érdekében célszerű a meglévő rendszer elemeinek élettartamát meghosszabítani és ezzel együtt az üzemi paramétereket a legújabb elvárásoknak megfelelően módosítani. Cégünk ezt az igényt felismerve kínálja az alábbi értékmegőrző szolgáltatásokat.

 

"A UPC Magyarország azért választja partneréül a COMTECH Kft.-t, mert munkatársai nem ismernek lehetetlent, mindenre tudnak megoldással szolgálni. A cég ugyan kicsi, de lépést tart az idővel. Jól ismerik a KTV piacot és mindig szakértő választ adnak kérdéseinkre."(Veres Zoltán; műszaki fejlesztési és minőségbiztosítási igazgató; UPC Magyarország Kft.; Magyarország)

 

 

Szeretné korszerűsíteni a rendszerét a meglévő aktív eszközök cseréje nélkül?

  • A COMTECH Kft. vállalja az előre-, és visszirányú töréspontok módosítását. Ez minden esetben új váltószűrőket és tiltmodulokat igényel, amelyeket cégünk a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően fejleszt ki és gyárt. Az alaplapra szerelt áramkörök átépítése szintén lehetséges, hasonlóképpen megoldható az aktív elemek cseréje nagyobb sávszélességűre és kisebb torzításúra – ennek során igény esetén GaN technológiájú félvezetők is használhatóak. (Ha a meglévő eszköz kimenő szintje nem növelhető a korszerűsítés során a kívánt mértékben, akkor booster erősítőnk alkalmazását ajánljuk, amely a meglévő hálózati elemek közé helyezhető, ezáltal biztosítható a megfelelő jelszint az átviteli sáv felső szakaszán is.) Optikai node-ok esetén a visszirányú lézer cseréjét vállaljuk nagyobb teljesítményűre vagy CWDM hullámhosszúra. Ez a szolgáltatás természetesen magában foglalja a felújított eszközök egyéb jellemzőinek mérését, tesztelését is.
  • Referenciák:
    • Motorola, Teleste és Antec vonalerősítők és optikai node-ok korszerűsítése a UPC Magyarország számára
    • Hálózat-korszerűsítések támogatása MA1012 vonalerősítőnk segítségével

 

Szeretné felújítani erősítőit?

  • Ha hálózatán olyan eszközök üzemelnek, amelyek korszerűsítése sem erősítés sem sávszélesség szempontjából nem szükséges, üzemben töltött idejük azonban elérte a kritikus értéket, akkor azok bevizsgáltatásával és felújíttatásával bízza meg a COMTECH Kft.-t. Ez a munka alkatrész szintű méréssel indul és szükség esetén alkatrészcserékkel folytatódik. Egyedi megegyezés szerint az öregedő alkatrészeket alapértelmezetten újakra cseréljük (pl.: tápegység elektrolit kondenzátorai).

 

Garanciaidőn túli hibás eszközei vannak?

  • A szokványos garanciaidő a legtöbb elektronikai eszköz esetén 1 vagy 2 év. Ha ez az időtartam letelik, akkor a termék javítását már a gyártó sem végzi el ingyenesen, ezen felül a javítási határidő esetenként rendkívül hosszú lehet. Amennyiben ez nem megfelelő, forduljon a COMTECH Kft. szerviz részlegéhez, amely számos gyártó RF áramköreinek és kapcsolóüzemű tápegységeinek javítását válallja. Ez a javítási tevékenység a korszerűsítéssel és/vagy a felújítással egyidejűleg vehető igénybe.

 

Műszerkereskedelem

Egy kábeltelevíziós hálózat üzemeltetéséhez nélkülözhetetlenek a minőségi műszerek. Az optimális jelszintek biztosításához például már a szintezés során szükséges egy az analóg és a digitális csatornákat egyaránt kezelni képes, kifejezetten erre a célra optimalizált spektrumanalizátor, valamint egy optikai teljesítménymérő. Az átadott rendszerrel kiszolgált előfizetők elégedettségének biztosítása érdekében feladat a szolgáltatás minőségének rendszeres ellenőrzése, amely ugyancsak speciális eszközöket igényel – modulált és alapsávi jeleket analizáló képességgel, illetve videómegjelenítéssel az objektív és szubjektív vizsgálatok elvégzéséhez. Hiba fellépése esetén a kiváltó ok gyors megkeresését segítheti a fejállomási spektrumanalizátor és az OTDR. Kulcsfontosságú tehát a szolgáltatók számára a korszerű és megbízható mérőeszközök rendelkezésre állása.

További tartalom

Node-ok korszerűsítése

A kábeltelevíziós rendszerek kapacitásának és az egy előfizetőre jutó átviteli sebesség értékének emeléséhez növelni kell a csatornaszámot (és ezáltal a sávszélességet), az alkalmazott moduláció állapotszámát vagy mindkettőt. Az ehhez szükséges átviteltechnikai háttér biztosításához nem feltétlenül szükséges lecserélni a meglévő optikai node-okat, gyakran elegendő átalakítani azok RF és/vagy optikai áramköreit - az egyéb részegységek (alaplap, tápegység, mechanika stb.) továbbra is használhatóak. Mindez lehetővé teszi a fejlesztés költségeinek alacsony szinten tartását.

További tartalom

Erősítők korszerűsítése

A csatornaszám és az átviteli sebesség növeléséhez emelni kell az aktív elemek sávszélességét és erősítését, a zajszintet pedig csökkenteni kell. Ha cél a rendszer korszerűsítési költségeinek minimalizálása, ezek a módosítások megvalósíthatóak a már meglévő erősítők váltószűrőinek és félvezetőinek cseréjével, illetve a tiltáramkörök és a portok átépítésével.

További tartalom

Hálózatok korszerűsítése

A hálózatok korszerűsítése az egyes eszközök sávszélesség-növelésén túl egyéb műveleteket is megkövetel. Többek között minden aktív elem újraszintezése szükséges, ez pedig egy teljes passzív modulkészletet igényel valamennyi alkalmazott eszköztípushoz, ami nem minden esetben érhető el az eredeti gyártó kínálatában. Újraszintezés esetén előfordulhat, hogy a vonalat meghajtó node nem képes kellően magas kimenőszintet biztosítani az új átviteli sáv felső szakaszán, ezért egy booster erősítőt kell beépíteni a node és az első meglévő erősítő között. Az itt megemlített összes eszköz és alkatrész elérhető a COMTECH Kft. kínálatában.

További tartalom