HFC hálózati megoldások

A Comtech Kft. kábeltelevíziós átviteltechnikai elemek széles választékát kínálja, lefedve valamennyi hálózati szegmenst a fejállomástól az előfizetői csatlakozóig. A több, mint 1000 terméktípusunk a nagy és a kisebb szolgáltatók által megfogalmazott igényeket egyaránt kielégíti. Megrendelőink elégedettségét ezen túl a felhasznált alapanyagok kiváló minősége, illetve közel 30 év és 2500000 eladott termék tapasztalata garantálja. Gyártmányaink fejlesztésekor minden esetben figyelembe vesszük megrendelőink visszajelzéseit - az eredmény egy könnyen használható termékcsalád, amely a legmagasabb szintű kompatibilitást biztosítja bármely hálózati topológiával.

 

Tekintse át kínálatunkat, amelyben éppúgy jelen van az egyedi, négyállapotú zavarlekapcsoló modul és a többféle protokollt támogató monitoring rendszer, mint a robusztus kivitelű, moduláris node- és erősítőcsalád. Akár szélsőséges környezeti feltételek mellett is használható termékeink megelégedésre üzemelnek többek között Máltán, Svájcban és természetesen Magyarországon.

 

"Szívesen együttműködünk a COMTECH Kft.-vel, mert olyan versenyképes termékeket biztosítanak számunkra, amelyek tökéletesen megfelelnek elvárásainknak. A termékek üzembiztonsága és minősége a legmagasabb igényeket is kiszolgálja. A COMTECH Kft. kiváló együttműködésének és szolgáltatásainak köszönhetően megbízható partnerünk."

(Gottfried Schaffelhofer; ügyvezető; Schaffelhofer CATV-Service; Ausztria)

 

 

Fejállomási optikai eszközök

Egy korszerű kábeltelevíziós fejállomáson előre-, és visszirányban egyaránt számos optikai szegmens végződik. A COMTECH kínálatában minden olyan eszköz megtalálható, amely az optikai-RF átalakítást lehetővé teszi bármelyik kommunikációs irányban. A kétcsatornás (DROR), illetve a legújabb négycsatornás (QROR) eszközök garantálják a nagy sűrűségű kialakítást, amelyek a helyigénytől függően két különböző méretű optikai rack-be építhetők be. Valamennyi fejállomási optikai eszközünk távolról menedzselhető monitoring rendszerünk segítségével.

 

Optikai node-ok

Az optikai node-ok kulcsfontosságú elemei a kábeltelevíziós hálózatoknak. Cégünk az alábbi hálózati technológiákra kínál eszközöket:

További tartalom

Szélessávú erősítők

A hagyományos HFC hálózatok optikai node-ot követő szakasza szélessávú erősítőkből épül fel. Különösen az alacsonyabb előfizető-sűrűséggel jellemezhető területeken több hálózati sík is ezekkel az eszközökkel valósul meg - mindez nagyszámú, különböző feladatokat ellátó erősítőt jelent a hálózaton. Ennek megfelelően a COMTECH Kft. különböző felépítésű erősítőket gyárt az egyes hálózati síkok kiszolgálására:

További tartalom

Monitoring (hálózatfelügyeleti) termékek

A legtöbb európai ország szabályozása előírja, hogy a kábeltelevíziós hálózatoknak bármely tetszőlegesen választott időintervallum 99,99%-ában üzemképesnek kell lennie. Mivel a hálózat elemei napi 24 órában üzemelnek - gyakran szélsőséges környezeti feltételek mellett, egy nagyobb hálózat üzemeltetése a fenti követelmény teljesítésével hálózatfelügyelet nélkül  rendkívül nehéz lenne.

További tartalom

Fejállomási jelrendezés

Fejállomások építésekor az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő, és jól áttekinthető kábelezés kialakítása a jelforrások és az optikai eszközök között. Cégünk 1U magas rackdobozba épített RF osztókat, összegzőket és iránycsatolókat kínál különböző csatolási értékekkel annak érdekében, hogy biztosítható legyen a megfelelő kábelezés optikai és koaxiális szegmensek esetén is. Speciális termékként sávszűrővel és impedanciaillesztővel kiegészített típusok is elérhetőek. A jelrendezők meghajtására, illetve veszteségének kompenzálására előre- és visszirányú erősítőket fejlesztettünk,  amelyek beilleszthetők az optikai kommunikációs keretbe, és menedzselhetők a COMTECH hálózatfelügyeleti rendszerrel.

 

Passzív optikai eszközök

 

Az optikai hálózatok minden esetben igényelnek szimmetrikus és aszimmetrikus osztókat, összegzőket, illetve az alkalmazott technológiától függően WDM szűrőket, multiplexereket és demultiplexereket. A COMTECH kínálatában ezek az eszközök is jelen vannak, továbbá egy 1U magas rackdoboz a passzív optikai eszközök fejállomáson történő elhelyezésére.

 

Kiegészítő termékek

Ahhoz, hogy a megfelelő erősítést és a tiltet kellő pontossággal el lehessen érni, beállító modulkészletre van szükség. A COMTECH ezeket dugaszolható egységek formájában gyártja a moduláris eszközök számára. További kiegészítő termékeink a távtápláló transzformátor és az interaktív előfizetői végpont.